"OKTOBERNAT" I DEN SORTE DIAMANT

Innovationsprojekt

Dramatikeleverne har været på spil på rulletrapperne i Den Sorte Diamant...

Dramatikelever på tværs af klasser og årgang opfører performanceteater-forestillingen "Oktobernat" i Den Sorte Diamant / Det Kongelige Bibliotek under ledelse af den international kendte performanceteaterkunstner Kirsten Dehlholm i forbindelse med Kulturnatten d. 14. oktober. Se film fra forstillingen herunder. Til højre fotos fra de 3 prøver...

Kirsten Dehlholm introducerer sig og fortæller, at hun altid har været fascineret af de mennesker, som går op og ned af rulletrapperne i Den Sorte Diamant. På det ene minut, som det tager at komme til næste sal, står man i sin egen verden. Man får et lille øjebliks fred på rulletrappen, hvor tankerne får frit løb. Tankerne reflekteres i kropssproget. På det ene minut kan man lære så meget om, hvordan et menneske har det, da kroppen er et lærred for alle følelserne, som i et øjebliks fred bliver vist.

Kirsten Dehlholm vil gerne komponere en forestilling, hvor disse menneskebilleder bliver vist, imens man hører novellen ”Oktobernat” blive sagt højt bid for bid forskellige steder i rummet. Hver og én er vi blevet komponeret ind i ét stort kørende billede på travelatoren. Vi fremsiger alle sammen et lille stykke af ”Oktobernat” – ikke helt let, da det gammeldags sprog ligger os noget fjernt.

Vi genskaber forskellige menneskebilleder på rulletrappen. Det er en dejlig oplevelse. Ens kreativitet får frit løb, da man prøver at gå ned af rulletrappen på en hidtil uset og anderledes måde. Hvem skulle tro, at noget så trivielt som at gå ned af en rulletrappe, kunne være så sjovt?

Nina Pistoljevic 1u

LÆS ARTIKEL FRA MAGASINET "TEATER 1" S 46-47 OM "PERFORMANCE"....

Udskrevet fra: 
http://gladgym.typo302.t3hot.dk/gg_liv/innovationsprojekt/
Udskrevet den: 25-03-19

Gladsaxe Gymnasium | Buddinge Hovedgade 81 | 2860 Søborg | Tlf: 39 56 31 62 | Fax: 39 56 31 66 | post@(if you can see this please update your browser)gladgym.dk