Få her svar på et par af livets store spørgsmål: Hvordan rejser man i tiden, findes der liv andre steder i universet og hvor kommer vi fra?


 

Nu bliver Star Wars til virkelighed

Det er lykkedes amerikanske forskere at lave tredimensionelle hologrammer af mennesker i bevægelse. Den nye opfindelse er et stort skridt på vejen til at lave telekonferencer, hvor personen på computerskærmen træder ud i rummet. Læs mere på Eksperimentariums hjemmeside her.

Rejser i tid

 Den danske højenergifysiker Holger Beck Nielsen forklarer hvad der sker, hvis man rejser frem eller tilbage i tiden og hvorfor tidsrejser teoretisk set er mulige. Link til youtube. Han kommer også med en levende forklaring af hvad tid egentlig er og hvordan man ældes hurtigere eller langsommere, alt afhængig af hvor man er og hvordan man bevæger sig!


Liv i universet

Er vi alene i universet eller findes der liv andre steder end her på Jorden? Og hvis liv findes et sted derude, er det så intelligent og er det venligstillet eller fjendtligt? Gennem menneskehedens historie har man gjort sig mange forestillinger om hvordan liv andre steder måske ser ud, hvis det altså findes. Astronomer, biologer og andre naturvidenskabsfolk fortæller her om mulighederne for liv et andet sted i universet. Tre klip fra youtube 1 2 3.


Hvordan opstod livet?

Er det en tilfældighed, at livet opstod på Jorden eller er det noget, der kan ske andre steder i universet? Hvad skal der egentlig til, for at liv kan opstå? Se program på DR2 - Viden om: Jordens første liv. Hvordan skete udviklingen fra encellede organismer til det moderne menneske? Er der en direkte udvikling, eller mangler der nogle elementer for at forklare arternes oprindelse? Læs mere og se udsendelsen om "The missing link" på DR2's hjemmeside.