Kan man lære norsk på en uge?

Det er altså ikke kun granitblokkene, der kommer fra Norge...

 

1p fra Gladsaxe Gymnasium gør i hvert fald forsøget, når klassen fra d. 15. – 22. marts besøger sin venskabsklasse på Fræna Videregående Skole i Molde, Norge.

1p havde besøg af den norske klasse i januar og gjorde sig stor umage med værtskabet. Nu glæder 1p sig til at se nærmere på norsk kultur, inklusive langrend.

1ps udveksling er et projektsamarbejde med den norske klasse om temaet ”Sundhed”. Udvekslingen sponsoreres af Nordplus.

Sidste...

Nordplus er en udveksling af elever mellem skandinaviske lande, i vores tilfælde Norge og Danmark, støttet af Nordisk Råd. Min klasse, 1.p, fik gæster fra Fræna videregående skole uden for Molde. I de to uger det sammenlagt varede, var det overordnede tema ”Sundhed.”
Da nordmændene kom til København i starten af januar var undertemaet ”Sundhedskampagner,” hvor vi ud over det faglige arbejde, på tværs af herkomst, også lavede en masse aktiviteter uden for skolen. Vi var bl.a. på rundtur inde i København, hvor vores norske gæster var meget fascinerede af Strøget. De mange aktiviteter fik rystet os alle sammen, så det var et sørgeligt ”på gensyn,” vi fik sagt. 
I marts gik turen til Norge. Alle var spændte på gensynet, men også det nye undertema ”Aktivitet.” Vi skulle alle ud på langrend en af dagene, gå tur i de norske fjelde og afslutte ugen med en ”sportsdag,” Danmark mod Norge. Selvom vi tabte, var der ingen sure miner. Alle havde haft en super tur, med mange nye bekendtskaber og rig på oplevelser. Det er ikke en tur, vi vil glemme!

- Ida Leonora, 1.p, Gladsaxe Gymnasium