Fysik

Fysik handler om at give svar på hvordan verden hænger sammen. Det kunne være det største man kan forestille sig, hele universet og dets udvikling set som en helhed, eller det mindste man kender til, elementarpartikler og de enkelte atomers opbygning. Det kan dog også være mere jordnære ting som hvordan en vindmølle virker, samt hvor meget energi man kan få ud af den.

I fysikundervisningen på GG beskæftiger vi os både med de store og de små ting.

Eksempelvis:

-Solsystemets opbygning, dannelsen af tunge grundstoffer i stjerner og supernovaer.

-Dannelsen af lys i almindelige pærer og lystofrør, samt forskellige egenskaber for lys, herunder farvelære.

-Hvad er energi? Hvor meget energi bruger vi i vores dagligdag? Hvad koster vores daglige energiforbrug i kroner og øre?

 

Eksperimenter

En af de vigtigste hjørnestene i fysik er udførslen af eksperimenter. Den viden vi har samlet gennem århundreder er alt sammen verificeret ved eksperimenter. På GG lægger vi stor vægt på den eksperimentelle dimension i fysikundervisningen. Eleverne udfører på både A,B og C-niveau en mængde forsøg, af forskelig størrelse og varighed, i løbet af skoleåret.

I fysikfaggruppen lægger vi stor vægt på at vores fysiksamling består af tidssvarende udstyr. Vi sætter mange resourcer af til nyindkøb, og det kan ses i fysiksamlingen. Blandt andet ved at den er udstyret med en stor mængde sensorer, der kan benyttes i felten samt til dataopsamling på computer.  

 

Adganskrav til videregående uddannelser.

Man bør være opmærksom på at fysik på B-niveau er et krav til rigtig mange videregående uddannelser. Især de naturvidenskabelige og sundhedsfaglige uddannelser(f.eks. Idræt, Biologi, Kiropraktor, Læge, Ingenør, osv.) Så har man fremtidsplaner i den retning, vil det være fornuftigt at vælge en studieretning med fysik på B eller A-niveau.