Idræt på GG

Generelt om idræt i gymnasiet
Idræt indgår i gymnasiet som obligatorisk fag på C-niveau i alle 3 år med rundt regnet et modul om ugen. Derudover er det muligt at vælge faget på B-niveau, som tilfører 2 ekstra moduler – 1 teori og 1 praktik - om ugen i 3. g. Yderligere information kan hentes under links på denne side.

Idræt på GG
Faciliteter og bemanding på holdene
Vores faciliteter på GG består af 2 idrætssale, 1 svømmehal, græsboldbaner og vores nye investering i et styrketræningsrum og et fitnessrum.
Af faciliteter uden for GG benytter vi Bagsværd atletikstadion, Bagsværd tennisbaner, Gladsaxe badmintonhal, Gladsaxe skøjtehal og skiftende håndboldhaller i området.
Disse faciliteter kombineret med, at vi har 3 lærere pr. idrætshold på C-niveau i både 1. og 2. g, giver mulighed for en alsidig undervisning heriblandt mulighed for at anvende moderne styrke- og fitnessmaskiner.

Frisport
Det er muligt for interesserede elever at dyrke sport på skolen efter undervisningens ophør. Det er således muligt for eleverne at anvende styrke- og fitnessrummet efter en kort introduktion ganske gratis.
Derudover har vi frisport om fredagen fra 14-16 og en gang årligt den prestigefyldte interne fodboldturnering mellem idrætsholdene om det eftertragtede Houmark-trofæ.
Endelig har vi i starten af skoleåret som et fællesarrangement den årlige idrætsdag, hvor klasserne dyster imod hinanden i skiftende discipliner, hvor hovedpræmien er en middag på lærerværelset med idrætslærerne som værter.

Idræt B-niveau
På GG er det muligt at vælge idræt på B-niveau i studieretningen. Herved opnår man i 3.g 2 ekstra ugentlige idrætsmoduler foruden det, man har på C-niveau i forvejen. Det ene ekstramodul er et teorimodul, hvor man modtager undervisning i en række emner som fx anatomi, fysiologi, idrætshistorie og –sociologi.
Man kan også vælge idræt B som valgfag hvis man ikke har det i studieretningen.

Studieture
Vi har tradition for på GG at rejse med idræt-B-holdene på skitur i starten af januar måned. I år var vi på Alpe d’Huez. Turen er meget populær pga. den fokuserede skiundervisning, som virkelig flytter niveauet hos eleverne og det sociale samvær om aftenen.

Idræt i samspil med andre fag
Idræt indgår som fag i almen studieforberedelsesprojekter, og da faget både kan indgå som naturvidenskabeligt, humanistisk og samfundsvidenskabeligt fag, har faget vide muligheder for et fagsamarbejde.

 

Fodboldfinalerne bliv i år en stor triumf for to gange 1wz. Det lykkedes nemlig for både pigene og drengene at overliste de ældre og mere erfarne fodboldspillere fra 2. og 3.g og vinde fodboldturneringen.

Finalerne blev afviklet den første rigtige skønne efterårsdag, lige inden ferien, på den knoldede bane på GG’s udendørsanlæg, der på trods af den våde sensommer i dagens anledning kun var halvglat. Pigefinalen var i særklasse den bedste, som nogen sinde er blevet spillet, siden pigerne kom med på programmet i 2007. De meget velspillende piger fra idrætsklassen, 3uw, blev i 2.halvleg tromlet ned af de nye kometer fra 1wz, som altså også indbefatter 2 landsholdsspillere. Kampen endte 3-0 til 1w. Tillykke!

På herresiden så det efter 1.halvleg ligeledes ud til at de mere rutinerede (2xu) skulle køre den hjem på et frisparksmål skruet uden om forsvarsmuren, men 1wz ville det andeledes, måske inspireret af holdets piger. I hvert fald kom de ovenpå og vandt sikkert 2-1. Tillykke!

Som sædvanligt lykkedes det lærerholdet at sætte sagerne på plads i den moralske finale mod vinderne. Iklædt irgrønne kamuflagetrøjer luskede lærerne bolden snedigt rundt på banen og ind bag den ellers høje målvogter fra 1wz. Med dagens bedste målvogter (dansklærer Anders) som sidste mand bag halvsikre forsvarskæder og en lærerdommer, der ikke særlig meget var på lærerholdets side, skulle det aldrig lykkes for de efterhånden udtrættede elever at score...

Fotos:       DRENGEFINALE                PIGEFINALE                         LÆRERKAMP

ÅRETS SKIKURSUS

Alpe d'Huez: Klik på billedet

Sports College Gladsaxe

Sports College Gladsaxe indgår samarbejde med Gladsaxe Gymnasium
Sports College Gladsaxe har indgået en strategisk samarbejdsaftale med Gladsaxe Gymnasium. Samarbejde giver unge mulighed for at kombinere en gymnasial ungdoms-uddannelse med at dyrke idræt på højt niveau
. Læs mere...

Klik og se...

IDRÆTSDAGE...

2012

2011

2010

2009

2008

Reportage og billeder fra idrætsdag

KROP OG SUNDHED...

Seneste nyheder

Skolen har fået fornyet samlingen af langrendsski. Der faldt en snebyge og så var der lige akkurat sneføre til et langrendsmodul i idræt med 1ry id3 en mandag morgen...