Hvor kommer vi fra og hvorgår vi hen - det er geografi...

Studieture med geografi

2q og 2x på vulkaner...

2.q og 2.x var på studietur i Island og turen bød på mange store naturoplevelser i det barske vulkanlandskab. Der blev indsamlet størknet lava fra udslukte vulkaner, vandret på gletsjere, besteget høje fuglefjelde ved den skummende atlanterhavskyst og løbet mellem stinkende svovlpøle. Eleverne var på skattejagt i Reykjavik med besøg i Ólafur Eliasons operahus og på tur til Thingvellir, stedet for den første demokratisk valgte forsamling, Geysir og vandfaldet Gullfoss.
Der blev aflagt besøg på et geotermisk kraftværk og vi fik et foredrag om brintteknologiens implementering i Island på energiforskningsinstituttet, hvor fremtidens energiforsyning blev diskuteret.

Derudover blev der badet i vandfald og i varme kilder, redet på heste og kørt på firehjulstrækkere gennem lavamarker og askestrande.

Naturgeografi på Malta, 2u 2011

Et lille luxus-hold på 8 elever fra 2u var i april på geostudietur til Malta i samarbejde med biotek-folkene fra 2u. Opgaven var at undersøge, identificere og beskrive de geologiske lag i undergrunden samt overfladen på Marfa Ridge og undersøge, hvornår og og hvordan halvøen er dannet. Vi foretog daglige feltundersøgelser på ryggen, målte lagtykkelser og overfladeprofiler op vha. GPS-udstyr, ligesom vi analyserede jorden for organisk stof og næringsalt-indhold. Samtidig foretog vi daglige vejrobservationer med målinger af vejrparametre og sammenlignede vejrudvklingen med vindretning og vejrudsigter. Endelig fandt vi ud af, hvordan lokalbefolkningen udnytter de naturgivne forhold, som øen byder på.

Det kom der en top-eksamensrelevant rapport ud af og HELT SIKKERT en flok elever, som var blevet mere opmærksomme og klogere på deres omgivelser.                       ...Henrik Ahrenst

Klik og se alle billeder her...

Udvalg fra tidligere studieture...

2s på ein liten hyttetur med Connie, hvor mange var de?

2y var på feltundersøgelser ved Furesøen på årets hidtil koldeste dag. Det blev målt terrænprofiler med GPS og trykmåler og indsamlet jordprøver til nærmere analyse for tolkning af den glacialmorfologiske dannelse...  

Tunesien 2u, 2007

Geostudietur, Island 2y 2002