CRASH-DANS MED MUTE COMP PHYSICAL THEATRE I BLACKOUT!

“Rækken af stemningstableauerne, som udgør forestillingen, er surrealistiske og åbner et bredt mulighedsfelt af fortolkninger. Hvad betyder det eksempelvis, når en tyk mand kun iført underbukser og guldmaske løber rundt om sig selv, når en flok mennesker spiller kroket med colaflasker, eller når en stor flok unge mennesker ligger på gulvet med et klæde over hovedet og får hældt vand ud over sig? Det er forestillingens præmis, at man skal lade sig forføre af stemningsbillederne og ikke forvente at få meningen servet på et sølvfad.”
Fra anmeldelsen i GAFFA d. 16. april 2012 af Trine Jørck. 

Mine venner forstår ikke, hvad jeg laver. Når jeg siger, at jeg er med i et performanceteaterstykke, spørger de, hvilke rolle jeg har … øhh… om, hvor mange replikker, jeg skal sige … ingen – nej jeg har en guldmaske på og løber rundt i forskellige mønstre, og jeg er vild med det!
 
Til premieren er kulturministeren Uffe Elbæk, balletanmelder Erik Aschengreen, Adrian Hughes fra ”Smagsdommerne”, diverse anmeldere fra bladene Berlingske Tidende, Politiken, Weekendavisen, Jyllandsposten, GAFFA etc. til stede.
 Der er fuldt hus til premierepartyet bagefter – alle er glade, og lokalerne summer af liv og snak mellem de besøgende danseentusiaster, skuespillere og sagkyndige i Dansehallerne på Carlsbergområdet. ”Til lykke”, ”til lykke” … vi får røde roser og blomster.

Min dramatiklærer Marna Thirslund, som er initiativtager til, at vi dramatikelever fra GG har fået chancen til at spille med i MUTE COMPs professionelle forestilling er meget stolt af os, og vi er meget taknemmelige over, at vi har fået chancen – det er ”once in your lifetime”, som min mor siger!
 
Vores stykke er fuld af symbolik udtrykt med kroppen, det er næsten ordløst, men MC Jabber fortæller og synger sammen med Kirstine Stubbe Teglbjærg i røg og lys i dystre, skæve kombinationer. Stemningen er rå smerte i den crash-dans Kasper Ravnhøj kaster sig hovedkulds ud i. Der er støv og sved, lazerlys, ild, totale trip og en faretruende guldkugle, der svinges mod kroppenes skrøbelighed.
 ”Blackout!” handler om narko og eskapisme og er 3. del af MUTE COMPs trilogi om verdens tre kriminelle økonomier; sex, våben og narko.
 
Nu forstår jeg dans- og performanceteatergenren og er ikke afskrækket af at skulle aflæse og sanse andre signaler, end jeg skal i en naturalistisk teaterforestilling med et genkendeligt forløb. Min forståelse for teater og verden er blevet udvidet i det her skoleår, og jeg er bare midt i det – hvor fedt er det ikke lige! Men samarbejdet med de professionelle dansere og koreografer har også vist mig, hvor meget, der skal til for at skabe noget på topniveau!

Astrid Maria Thornberg 1k, Emilie Marie Hovgaard 1k, Helena Rattenborg-Hendriksen 1t, Josefine Christensen 1k, Malene Baureis Hansen 1t, Sofie Toft Christensen 1t, Sebastian Alstrup 1y, Jelena Kuburovic 1t, Freia Friis Nielsen 1t og Laura Emilie Hansen 1a.

De professionelle medvirkende i forestillingen BLACKOUT!, opføres i Dansehallerne d. 14.-28. april 2012:Koreografi: MUTE COMP. PHYSICAL THEATRE / Kasper Ravnhøj og Jacob Stage.
Dans: Kasper Ravnhøj, Jacob Stage, Louise Hyun Dahl, Thomas Bentin m.fl.
 Komposition, ord og live musik: Kirstine Stubbe Teglbjærg (computer, vokal og elektrisk guitar), MC Jabber (sangskriver og vokalist) og Dodebum a.k.a. Henrik Sundh (ribbon controller, synthesizer, sampler, laptop). Scenograf: Johan Kølkjær. Lysdesign: Michael Breiner.
Lyddesign: Rasmus O. Hansen. Kostumer: Johan Kølkjær og Camilla Lind. Dramaturg: Anne Hübertz Brekne. Produktionsleder: Cæcilie Hørup Nilsson. Manager og PR: Ulla Katrine Friis.
 
”Vi befinder os måske inde i Pandoras æske, hvor narkoguden sætter dagsordenen og verden dingler i en tynd tråd. Scenegulvet er dækket af persiske tæpper som i en hashklub eller en af de opiumshuler, danser og koreograf Kasper Ravnhøj har besøgt under en researchrejse til Indien.
 Skjult i halvmørket messer poetry slammer og sanger MC Jabber en tekst om Jesus og den sidste nadver. Gys!
 ’BLACKOUT!’ er både koncert og danseforestilling.
 »I cannot feel my own heartbeat«, synger Kirstine Stubbe Teglbjærg med sin fine, lyse stemme, imens danserne bevæger sig som skygger af mennesker hen over tæpperne. Eller maver sig rystende langs jorden som kolde tyrkere. Ikke en gruppe, men heller ikke alene. Junkier. Indimellem flipper de ud i pludselige private solotrip, inden de straks efter falder til ro i udmattet junkiepositur på gulvet.
 Thomas Bentin og Kasper Ravnhøj danser med vanlig råhed og frontal fysikalitet på grænsen til vold. Et menneske i kamp med sig selv og sit kick? Louise Hyun Dahl viser i glimt af butoh-dans en misbrugerkrop, der har mistet kontrollen over sine lemmer.”
 Fra anmeldelsen i Politiken d. 18. april 2012, kristian.husted@pol.dk
 

Lauras billeder af de sidste forberedelser inden forestillingen...

Medier, hvori BLACKOUT! eksponeres:

INTERVIEWS i AVISMEDIER, TV OG RADIO

Berlingske Tidendes Teatertillæg / 1. februar, 2012 / Interview med Kasper og Jacob
Politiken / Portrætinterview med Kasper Ravnhøj. I BYEN fredag d. 13. april.
Copenhagen Post / 11. april, 2012 / Interview med Kasper og Jacob
GAFFA / Interview Kirstine Stubbe Teglbjærg, MC Jabber og Henrik Sundh.
AOK / Interview fra teatertillæg med Kasper og Jacob d. 1. februar samt foromtale d. 13. april, 2012
TV2 News / 11. april kl. 20 / Interview med Jacob Stage og Henrik Rindom.
TV2 Lorry. / I BYEN-indslag. Torsdag d. 12. april.
DR P1 Kulturnyt. / Interview med Kasper Ravnhøj og Thomas Bentin / Sendes i uge 15.
Smagsdommerne. / Anmeldes i programmet d. 19. april
Frederiksberg Lokalavis / Interview med Kirstine Stubbe Teglbjærg, MC Jabber og Henrik Sundh / opdelt i uge 14 og 15.
Femina / Omtale / uge 11.
Teater 1 / Interview med Kasper og Jacob

Fotoserie på Politiken
http://politiken.dk/fotografier/ECE1594496/saadan-danser-man-sex-vaaben-og-narko/

COPENHAGEN POST_torsdag d. 12. april / Interview
http://www.cphpost.dk/inout/end-crusade-no-fading-blackout
Udkom også i avisen.

Interview og anmeldelser / GAFFA
http://gaffa.dk/anmeldelse/59832
http://gaffa.dk/nyhed/59610
http://gaffa.dk/artikel/59608

Interview på DR P1_Torsdag d. 12. april
http://www.dr.dk/P1/Kulturnyt/Udsendelser/2012/04/12141058.htm

TV2 LORRY_Torsdag d. 12. april
http://www.lorry.dk/arkiv/2012/4/12?video_id=66251
Minuttal: 03.29

TV2 NEWS - indslag med Jacob Stage og Henrik Rindom_Onsdag d. 11. april
Søg på 11. april
http://sputnik.tv2.dk/programmer/nyheder-debat/kulturen-paa-news/paa-arbejde-i-en-krigszone-49572/
Man skal købe adgang.

Processen....