Innovationsklassen 1k og menneskerettigheder...

Eleverne i 1.k havde i et stykke tid arbejdet med med demokrati og menneskerettigheder i samfundsfag, da de blev stillet en opgave af Institut for Menneskerettigheder, der gik ud på, at de skulle sætte fokus på menneskerettigheder udenfor Danmark. Eleverne valgte at sætte fokus på en sag, som de syntes var vigtig, og brugte derefter deres kreative evner til at få skabt så meget opmærksomhed om sagen som muligt. De valgte emner var bl.a. kvinders rettigheder i Afghanistan, homoseksuelles rettigheder i Saudi Arabien og et-barns-politikken i Kina.

Eleverne har haft fuldstændig metodefrihed, hvad angår det valgte produkt. Dette har resulteret i mange forskellige kreative produkter, herunder youtube-videoer, events med uddeling af flyers, ophængning af plakater, udstilling af et maleri, oprettelsen af facebookgrupper osv.

Efterfølgende var 1.k inde på Institut for Menneskerettigheder, hvor de fik feedback på deres færdige produkter fra en projektleder, der arbejder med kommunikation.

Gruppe 7 (Luna, Marie, Sandra S, Amina). Emne: Kvinders rettigheder i Afghanistan. Vedhæftet billede af maleri, der er udstillet på skolen.

Links til elevernes youtube-videoer:

Gruppe 5 (Christian, Louise, Laura, Andrea). Emne: Et barns politikken i Kina. Facebookgruppe med 400 medlemmer på blot to dage + video:

Gruppe 6 (Julie G, Wex, Magnus, Emilie). Emne: Børnesoldater. Video:

Gruppe 8 (Carola, Sandra UT, Malene, Maria). Emne: Konflikten i Darfur. Video: