Internationale skolesamarbejder i 2012

GG på Gymnazium i Poprad

Vi landede i Bratislava torsdag d.13 ved 17-tiden for så at køre fem timer i bus til Poprad SAMMEN MED ca. 15 elever og to ledelsesrepræsentanter fra Gymnazium Poprad, som vi skulle besøge. Det var rørende at blive mødt af så mange mennesker med et stort banner med "Welcome danish friends", men også lidt krævende at skulle være på fra første sekund og en lang bustur frem.

Vi blev indlogeret på Penzion Juraj, som ligger i den meget gamle del af Poprad. Et på mange måder charmerende sted, der dog var lidt af en udfordring for os over hobithøjde.

Næste dag, fredag, var vi på gymnasiet hele dagen, hvor vi mødtes med rektor, Vlado, over en lille en på hans kontor, overværede noget undervisning, ea-erne indgik i en ’art workshop-happening’ og spiste frokost sammen i skolens kantine. Eftermiddagen var afsat til ea-ernes oplæg – med spørgsmål og diskussion - om demokrati DK og i gymnasiet i praksis. De gjorde os/GG meget stolte; udover deres fortrinlige indslag var de som mennesker de mest eksemplariske repræsentanter for det, de foredrog om.

Om aftenen havde de slovakiske ea-ere in spe forberedt selskabslege, som også har givet god inspiration for lærergruppen til kommende lærerfrokoster.

Lørdag tog vi (slovakker og danskere) på udflugt til Poprads stolthed: The High Tatras (bjerge!). Her fortalte Igor, en "real mountain rescuer", om sit job. Det var meget dramatisk og han var sød.

Vi, både elever og lærere, er enige om, at det var en ualmindelig vellykket tur, hvor GG og dansk demokrati! tog sig ud fra sin smukkeste side, og vi oplevede en så ekstrem gæstfrihed hos vores slovakiske værter, at vi alle må lægge hovederne i blød for, som minimum, at give dem en tilsvarende oplevelse, når de kommer her til foråret.

Hilsen

BP, IS, MJ, Sø, TH og Bo

2x fik besøg fra Kaarina lukio
2x har i foråret blogget med en klasse fra Kaarina lukio fra Finland under titlen ”Living by the Baltic”. Stor var glæden, da finnerne pludselig foreslog et besøg på Gladsaxe Gymnasium!
2x tog godt imod gæsterne, der fik lov til at overvære både fysikundervisning og engelskundervisning på GG. De var også med, da musikholdet arbejdede på deres projekt. Finnerne var meget imponerede af GG, som de synes var vildt lækkert indrettet, og af 2x, der i den grad forstod at inddrage gæsterne, f.eks. i en helt ny version af ”Let it Be” i musik. De finske elever hæftede sig ved, at de danske elever arbejdede meget anderledes og mere selvstændigt, end de var vant til fra Finland. ”I Finland bruger vi en bog og en blyant, når vi har fysik,” sagde en finsk elev. ”Her får I lov til at lave eksperimenter og røre ved ting!”
2x tog sig også godt af gæsterne ved at tage dem med på sightseeing og efterfølgende spisning og bowling i København.

Comenius-seminar på GG 18. -21. april

1u har i dette forår arbejdet med klasser fra Bratislava, Slovakiet, og Arnhem, Holland, om projektet ”Young People and Health in a European Context”. Eleverne har arbejdet i grupper bestående af elever fra alle 3 lande om et tema inden for emnet og præsenteret deres arbejde på en hjemmeside. De bedste projekter blev udvalgt til seminaret, hvor de udvalgte grupper skulle præsentere deres resultater, og i den anledning fik 1u besøg af 5 slovakiske og 9 hollandske elever. Vinderprojekternes temaer spændte vidt: Fra ”Høreskader”, ”Chokolade”, ”Anorexi” til ”Sociale medier”.


Ud over det faglige program deltog både 1u og de udenlandske gæster i en række sociale aktiviteter. Flere elever fra 1u havde udenlandske gæster indkvarteret, og hele 1u levede til fulde op til værtsrollen med en ”Danish Students’ Favourites Pot Luck Buffet” og dertilhørende underholdning. De udenlandske elever blev også vist rundt i København efter 1u’s nøje planlagte rute, som blev rundet af med en tur i Tivoli!

Se også ander samarbejder i menuen tv. Fx "Living By The Baltic"

Den slovakiske præsidentfrue besøger GG...!

Tirsdag d.23. oktober fik vi på GG besøg af Slovakiets førstedame Silvia Gasparovicovas, som var, med sin mand – Slovakiets præsident Ivan Gasparovicovas på statsbesøg i Danmark. Læs...